Open Winddag 2016

Geslaagde eerste Open Winddag

Op zaterdag 18 juni kwamen ruim 50 bezoekers naar de Open Winddag van Windpark Zeewolde en de gemeente. Er werd kunst gemaakt en blaasvoetbal gespeeld,  er werden veel vragen gesteld en er werd ‘gewandeld’ door het toekomstige windpark. Een geslaagde dag, waar de bezoekers veel geleerd hebben over windenergie.

Lokale omroep Zeewolde interviewde voorzitter Wim Veldboom en wethouder Gerben Dijksterhuis over het windpark. Bekijk hieronder het filmpje dat de omroep maakte.

PROGRAMMA

Bij de windturbine naast bezoekerscentrum De Beleving in Zeewolde was er tussen 10:00 en 16:00 uur een vol programma. Kinderen hebben zich vermaakt in het windlaboratorium, waar zij onder andere blaasvoetbal met bladblazers hebben gespeeld, grote zeepbellen hebben gemaakt en op het springkussen hebben gesprongen. Ook voor volwassenen was er van alles te doen; onder het genot van een kopje koffie gingen zij in gesprek met onze windexperts en hebben zij zelf ervaren hoe een windmolen nu echt klinkt. Gemeente Zeewolde vertelde bezoekers over het belang van windenergie in de gemeente. Ook zijn er heel veel leuke windselfies ingestuurd met prachtige windkapsels!

Wind in 3D
Ontwikkelvereniging Zeewolde, de initiatiefnemer van Windpark Zeewolde, was tijdens de Open Winddag aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien over het windpark, dat naar verwachting rond 2020 opgeleverd zal worden. De huidige 220 solitaire molens die momenteel in het gebied staan, worden vervangen door 100 grote molens in lijnopstellingen. Windpark Zeewolde levert straks schone energie voor zo’n 260.000 huishoudens; 2,5 keer meer dan er met de huidige molens wordt opgewekt. Tijdens de Open Winddag hebben bezoekers met behulp van een 3D-model door het gebied ‘gewandeld’ en zelf de toekomstige situatie bekeken. Ook was er volop belangstelling voor participatie in het project.

FOTO’S

IMG_1718
John de Vries van gemeente Zeewolde vertelt een groep kinderen over windenergie
IMG_1700 (2)
Wind-kunst maken

 

IMG_1697 (2)
Zó maak je een mooi windkapsel!

 

IMG_1724 (2)
Ook kleine windmolens deden het goed!

 

IMG_7631
Winnaar fotowedstrijd (kinderen): ‘wind door mijn tanden’
IMG_7624
Winnaar fotowedstrijd (volwassenen): ‘windtornado’!