Doe ook mee met Windpark Zeewolde!

Bewoners Zeewolde en Almere

Windpark Zeewolde is een windpark dat voor, maar vooral ook door het gebied wordt ontwikkeld. Alle boeren, windmoleneigenaren en bewoners uit het ontwikkelgebied kunnen via de Ontwikkelvereniging meedenken met en investeren in het park. Voor overige bewoners zijn er twee mogelijkheden om te participeren:

Obligaties bij WPZ

Voor het einde van de bouw van het windpark kunnen bewoners meedoen met een obligatielening. De indicatieve rente zal waarschijnlijk 6% zijn. De lening is een langjarige lening en de inleg per deelnemer is minimaal 500 euro. In totaal wordt er ongeveer 12 miljoen euro aan obligatieleningen uitgegeven. De inwoners van Zeewolde, Almere en de participanten in de Nieuwe Molenaars krijgen voorrang bij de inschrijving. Inwoners van de omringende gebieden met de postcodes 12, 37 west, 38 zuid, en 82 west kunnen ook inschrijven. Zij krijgen alleen obligaties toegewezen indien de 12 miljoen euro niet is opgehaald door de inwoners van Zeewolde en Almere. Nu al meedoen kan ook, via de Nieuwe Molenaars.

De Nieuwe Molenaars

De Nieuwe Molenaars zijn betrokken burgers uit de kernen van Zeewolde en Almere, die net buiten het ontwikkelgebied van Windpark Zeewolde wonen en graag willen ondernemen in windenergie. Het bestuur bestaat uit Bart Thiele, Marinus van Es, Niek Bink, Siward Zomer en Felix Olthuis. Via De Nieuwe Molenaars is het binnenkort mogelijk mee te ondernemen in Windpark Zeewolde door middel van ‘participaties’.

Kijk op de Facebookpagina of denieuwemolenaars.nl voor meer informatie of schrijf je direct in via deze link!

 

Disclaimer
Windpark Zeewolde BV is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website geen rechten worden ontleend en is Windpark Zeewolde op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade die zou kunnen voortvloeien uit de inhoud van de pagina’s van deze website. De informatie met betrekking tot de burgerparticipatie bevat algemene informatie en is geen aanbod. Het aanbod zal worden geformuleerd in nog op te stellen documentatie. De voorwaarden voor de burgerparticipatie kunnen door interne of externe omstandigheden nog wijzigen.