De Nieuwe Molenaars

Windpark Zeewolde is een windpark dat voor, maar vooral ook door het gebied wordt ontwikkeld. Alle bewoners, agrarisch ondernemers en moleneigenaren uit het ontwikkelgebied kunnen via de Ontwikkelvereniging meedenken met en investeren in het park. Voor bewoners uit Zeewolde en Almere is er De Nieuwe Molenaars. Via die coöperatie kan iedereen die wil ook meedenken en mee-investeren in het project! Kijk op denieuwemolenaars.nl voor meer informatie of schrijf je direct in.

Wie zijn De Nieuwe Molenaars?

De Nieuwe Molenaars, de burgerwindcoöperatie van Windpark Zeewolde, is een groep betrokken burgers uit de kernen van Zeewolde en Almere, die net buiten het ontwikkelgebied van Windpark Zeewolde wonen, maar wel graag mee willen werken aan groene energie in hun buurt en willen ondernemen in windenergie. Doordat zij een bestaande windturbine in het gebied hebben gekocht, zijn ze lid van Windpark Zeewolde BV en hebben ze een aandeel in het windpark. Op die manier kunnen zij investeren in Windpark Zeewolde, dat naar verwachting rond 2020 zal draaien.

De Nieuwe Molenaars is op 21 februari 2017 feestelijk opgericht in Zeewolde. Tijdens die avond schreven zich gelijk al 50 enthousiastelingen in. Het bestuur bestaat uit Henri van het Erve, Marinus van Es, Niek Bink, Siward Zomer en Felix Olthuis. De eerste ALV is ook al geweest. Je vindt alle foto’s en laatste updates op de Facebookpagina.

Waarom lid worden?

Ieder lid heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen. De belangrijkste zijn deze:

Een schonere toekomst
Windmolens vervuilen niet. Ze verminderen CO2 en leveren schone energie op. Daar komt bij dat we niet van olie- of gaslanden zoals Rusland afhankelijk zijn. We doen het zelf en we doen het schoon!

Samen ondernemen en de winst delen
Door samen met bewoners te ondernemen in windenergie delen we ook samen de winst. De meeste coöperaties keren zo’n 5% winst uit aan hun leden.

Zeggenschap over je omgeving
We wonen allemaal in Zeewolde, Almere of omgeving. In de Flevopolder, waar veel windmolens staan. Soms bijna in onze achtertuin. Logisch dat we daarover wat te zeggen willen hebben.

Hoe schrijf ik me in?

Kijk op denieuwemolenaars.nl voor meer informatie en schrijf je direct in via deze link!

Ontstaan van De Nieuwe Molenaars

De Nieuwe Molenaars is in opdracht van Windpark Zeewolde opgezet door REScoop: zij werken hierbij nauw samen met de lokale energiecoöperaties Groene Reus en Zeenergie. Lees het concept plan van aanpak hier.