Nieuwsbericht

Kantoor Windpark Zeewolde geopend 19 februari 2019

Werken met uitzicht op de nieuwe molens

Wethouder Suithoff heeft dinsdag 19 februari het nieuwe kantoor van Windpark Zeewolde (WPZ) aan de Landauer 2 geopend. In een hoogwerker onthulden algemeen directeur Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma en de wethouder het logo van Windpark Zeewolde aan de gevel.

“De boeren in het gebied ontwikkelen samen met het project team het toekomstige windpark. Dan is het niet meer dan logisch dat het projectkantoor in het gebied staat, aldus Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma. “Ik noem ons nieuwe kantoor weleens ‘het clubhuis’: onze leden/boeren lopen makkelijk binnen als ze vragen hebben en de lijnen met de gemeente en omwonenden zijn kort. Vanuit onze ramen zie je de huidige molens. En straks de nieuwe! We zijn blij dat we ons nieuwe kantoor hier hebben geopend.”

Het projectgebied van Windpark Zeewolde beslaat ruim 300 vierkante kilometer. Binnen dit gebied is meer dan 90% van de boeren, bewoners en ondernemers al aandeelhouder; samen vormen zij het grootste boeren/burgerwindcollectief van Europa.

Wethouder Ewout Suithoff “Ik ben er erg trots op dat het grootste Nederlandse windmolenpark op land wordt gerealiseerd in Zeewolde. Een uniek Windpark dat gerealiseerd wordt door de goede samenwerking tussen de boeren, bewoners en ondernemers uit het buitengebied van Zeewolde. Wat ik ook erg mooi vind aan dit project is dat inwoners van Zeewolde allemaal mee kunnen doen. Zo trekken we samen op bij de opwekking van duurzame energie.”