Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 19 oktober 2016 19 oktober 2016

Meetmast voor Windpark Zeewolde

meetmast-2Voor Windpark Zeewolde is er een meetmast gebouwd die het windklimaat van het projectgebied in kaart zal brengen. De mast staat aan de Wulpweg en is op dinsdag 18 oktober opgeleverd. Hij zal minimaal een jaar metingen verrichten die voor verschillende doeleinden binnen het windpark gebruikt zullen worden.

De meetmast is op verschillende hoogtes uitgerust met geavanceerde meetapparatuur. Zo wordt op 30, 60, 90, 116 en 120 meter hoogte de windsnelheid gemeten, op één plek de luchtdruk en luchtvochtigheid, en op twee plekken de temperatuur en windrichting. Die informatie wordt gebruikt als bewijs bij de financiering, om te bepalen welke windturbines het meest geschikt zijn voor dit gebied, en hoeveel energie er opgewekt zal worden.

Spectaculair beeld
De mast is 120 meter hoog, nog geen meter breed, en tot 60 meter aan weerszijden stevig vastgezet met stalen kabels. De bouw van de mast gebeurde stukje voor stukje en werd naarmate de mast hoger werd, steeds spectaculairder. De bouwers konden de top namelijk alleen bereiken door gezekerd met touwen omhoog te klimmen. En dat dus aan een dunne mast op 120 meter hoogte! Dat leverde mooie plaatjes op. De bouw van de mast is uitgevoerd door Ecofys Wind Turbine Testing Services (WTTS). Klik hier voor foto’s van de bouw.

---

Volgende week: Inloopbijeenkomsten

Volgende week dinsdag en donderdag organiseert Ontwikkelvereniging Zeewolde twee inloopbijeenkomsten om u te informeren over het voIP, MER én over de burgerwindcoöperatie die binnenkort wordt opgericht voor bewoners van Zeewolde en Almere. Betrokkenen van het Rijk, de provincie Flevoland en de gemeenten Zeewolde en Almere zullen ook op deze avonden aanwezig zijn. Wilt u meer weten over de stand van zaken en meebouwen aan het windpark, kom dan vooral langs en laat u informeren!

Er zijn twee inloopbijeenkomsten; één in Almere en één in Zeewolde. U kunt tussen 19:30 en 21:30 uur elk moment binnenlopen. Er is geen plenair programma.

Almere: dinsdag 25 oktober 2016, 19.30 tot 21.30 uur.
Golfclub Almeerderhout, Watersnipweg 19-21, 1341 AA.

Zeewolde: donderdag 27 oktober 2016, 19.30 tot 21.30 uur.
Open Haven, Kerkplein 8, 3891 ED.