Nieuwsbericht

Nieuwsbrief 21 februari 2018 21 februari 2018

SDE voor Windpark Zeewolde

In januari bereikte Windpark Zeewolde een belangrijke mijlpaal. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft toen namelijk SDE (Stimulering Duurzame Energieopwekking) toegekend. Daarmee zetten de initiatiefnemers en de overheid een gezamenlijke stap naar een duurzame toekomst. Zie voor meer informatie ook het persbericht.

De volgende mijlpaal wordt de uitspraak van de Raad van State over de vergunningen van Windpark Zeewolde; die verwachten we in de zomer van 2018. Is die uitspraak positief, dan zijn de vergunningen onherroepelijk en starten de onderhandelingen met turbineleveranciers en de partijen die de stroom gaan afnemen. Ondertussen werken we al wel aan de voorbereidingen van die onderhandelingen en vinden er op dit moment overal in het gebied al windmetingen en bodemonderzoeken plaats.

---

Definitieve ondertekening Raedthuys en De Wolff

In oktober sloten vrijwel alle turbine-eigenaren zich aan bij Windpark Zeewolde. Met de bedrijven Raedthuys en De Wolff, die gezamenlijk enkele tientallen bestaande turbines in eigendom hebben, is overeen gekomen dat zij ieder het exploitatierecht kunnen overkopen van 4 turbines van Windpark Zeewolde.

Vorige week is de definitieve overeenkomst tussen Windpark Zeewolde B.V., Raedthuys en De Wolff ondertekend. Daarmee is geborgd dat Raedthuys en De Wolff al hun oude turbines saneren. Daarnaast hebben beide partijen hun beroepsschriften ingetrokken.

---

Maak kennis met De Nieuwe Molenaars in Oosterwold

Op dinsdag 27 februari organiseren De Nieuwe Molenaars een kennismakingsavond voor de bewoners van Oosterwold, Almere, waar ze vertellen wat het lidmaatschap inhoudt en hoe het investeren werkt. Ook zal Jacob Scheperkeuter, bestuurslid van Windpark Zeewolde, een korte update geven over de voortgang van het windpark. Na afloop is er een borrel waar de bewoners kennis kunnen maken met Siward en Jacob en waar ze vragen kunnen stellen. De avond vindt plaats van 19:30 tot 21:30 in De Tuinkamer, Frederik van Eedenweg 12 in Almere. Aanmelden kan tot en met maandag 26 februari via secretaris@denieuwemolenaars.nl.

Kent u nog iemand die het leuk vindt om meer te weten over De Nieuwe Molenaars? Stuur dit bericht dan vooral door!