Doe ook mee met Windpark Zeewolde!

Obligatielening

Windpark Zeewolde is een windpark dat voor, maar vooral ook door het gebied wordt ontwikkeld. Alle boeren, windmoleneigenaren en bewoners uit het ontwikkelgebied kunnen via de Ontwikkelvereniging meedenken met en investeren in het park. Voor overige bewoners is er ook een mogelijkheden om te participeren:

Obligaties bij WPZ

WPZ heeft het voornemen voor het einde van de bouw van het windpark een obligatielening uit te geven voor de bewoners in de omliggende dorpen. Een uitgifte van een obligatie kan alleen na goedkeuring vooraf door de Autoriteit Financiële Markten. Daarom zijn de genoemde kenmerken slechts voornemens, die gewijzigd kunnen worden.

De rente zal nog bepaald worden; overwogen wordt ongeveer 6%. De lening zou een langjarige lening kunnen zijn met een minimum inleg per deelnemer van ongeveer 500 euro. Overwogen wordt een totaalbedrag van ongeveer 12 miljoen euro. De inwoners van Zeewolde, Almere en de participanten in de Nieuwe Molenaars zouden voorrang kunnen krijgen bij de inschrijving. Inwoners van de omringende gebieden met de postcodes 12, 37 west, 38 zuid, en 82 west zouden ook kunnen  inschrijven. De gedachte is dat zij alleen obligaties toegewezen zouden krijgen als het gewenste totaalbedrag niet opgehaald zou worden door de inwoners van Zeewolde en Almere.

Dit alles is afhankelijk van goedkeuring AFM. U kunt zich als geïnteresseerde aanmelden, dan wordt u door ons geïnformeerd zodra er meer informatie beschikbaar is. U kunt uw mail met naam en adres sturen aan ikdoemee@wpzbv.nl

 

Disclaimer
Windpark Zeewolde BV is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website geen rechten worden ontleend en is Windpark Zeewolde op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade die zou kunnen voortvloeien uit de inhoud van de pagina’s van deze website. De informatie met betrekking tot de burgerparticipatie bevat algemene informatie en is geen aanbod. Het aanbod zal worden geformuleerd in nog op te stellen documentatie. De voorwaarden voor de burgerparticipatie kunnen door interne of externe omstandigheden nog wijzigen.