Boeren, bewoners en moleneigenaren uit het projectgebied bouwen samen Windpark Zeewolde

Wie ontwikkelt het windpark?

Windpark Zeewolde wordt ontwikkeld door Windpark Zeewolde BV. De directie bestaat uit algemeen directeur Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma en bouwdirecteur Ton Vrijdag. Het bestuur bestaat uit voorzitter Wim Veldboom, Co’nn Rennen, Tonko Tonkes, Jan Veenink, Marinus van Es en Jacob Scheperkeuter en de directieleden.

Vlnr: Marinus van Es, Jan Veenink, Tonko Tonkes, Co’nn Rennen, Wim Veldboom, Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma, Jacob Scheperkeuter, Ton Vrijdag.

Grootste boerenburgercollectief van Europa
Windpark Zeewolde B.V. is eigendom van een unieke samenwerking van meer dan 200 boeren, bewoners en ondernemers uit ontwikkelgebied Zeewolde (het gebied ten noordwesten van Zeewolde tot het oosten van Almere). Zij zijn verenigd in Ontwikkelvereniging Zeewolde en zijn aandeelhouder van het windpark.

Achter de ontwikkeling van Windpark Zeewolde zit een projectorganisatie, geleid door Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma, die bestaat uit een team van zo’n 45 professionals uit de windsector. Zij zorgen voor de letterlijke realisatie van het Windpark. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van onderhandelingen met turbinefabrikanten, het aanvragen van vergunningen, het regelen van de bankfinanciering en het onderhouden van alle contacten met de leden en alle andere stakeholders. Het projectteam werkt dagelijks vanuit het twee locaties in Zeewolde: de Landauer 2 (kantoor) en de Cavalier 17 (keetgebouw samen met de aannemer).