Wie ontwikkelt het windpark?

Windpark Zeewolde wordt ontwikkeld door Windpark Zeewolde BV. De directie bestaat uit algemeen directeur Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma en financieel directeur Niels de Fijter. Het bestuur bestaat uit voorzitter Wim Veldboom, secretaris Co’nn Rennen, penningmeester Tonko Tonkes, en bestuursleden Jan Veenink, Marinus van Es en Jacob Scheperkeuter.

Vlnr achterste rij: Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma, Tonko Tonkes, Marinus van Es, Co’nn Rennen, Jan Veenink, Jacob Scheperkeuter. Voorste rij midden: Wim Veldboom (Niels de Fijter ontbreekt op de foto)

Grootste boerenburgercollectief van Europa

Windpark Zeewolde B.V. is eigendom van een unieke samenwerking van meer dan 200 boeren, bewoners en ondernemers uit ontwikkelgebied Zeewolde (het gebied ten noordwesten van Zeewolde tot het oosten van Almere, zie gele gebied op het kaartje hieronder). Zij zijn verenigd in Ontwikkelvereniging Zeewolde en zijn aandeelhouder van het windpark.

Het ontwikkelgebied (in geel) van Windpark Zeewolde

Projectontwikkeling

Achter de ontwikkeling van Windpark Zeewolde zit een projectorganisatie, geleid door Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma, die bestaat uit een team van zo’n 40 professionals uit de windsector. Zij zorgen voor de letterlijke realisatie van het Windpark. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van onderhandelingen met turbinefabrikanten, het aanvragen van vergunningen en het regelen van de bankfinanciering. Het projectteam werkt dagelijks vanuit het kantoor in Zeewolde aan de Landauer 2.