Busrit bewoners Zeewolde en Oosterwold groot succes

26 oktober 2021

Op zondag 24 oktober hebben we ons windpark en de werkzaamheden laten zien aan de inwoners van Zeewolde-dorp en Oosterwold. En daar was veel animo voor: we vulden wel 3 busritten met in totaal zo’n 150 geïnteresseerden! De deelnemers waren enorm geboeid door de techniek, de manier waarop het windpark wordt gebouwd en wat daar logistiek zoal bij komt kijken.

Ook was er veel interesse voor de totstandkoming van dit hele gebiedsinitiatief.

Vanuit de bus werd aan de hand van een fotopresentatie het nodige uitgelegd over wat er zoal langs de parkwegen te zien was.

Op de A27-lijn kon men onderin de turbine kijken en ook was er een ‘parcours’ afgezet om de verschillende onderdelen van een turbine van dichtbij te bekijken.

Het is jammer dat we door corona niet eerder dit soort activiteiten konden doen, want juist door persoonlijk contact met de omgeving is er alle ruimte om vragen te beantwoorden en anderen te betrekken bij het windpark. Zo verwachten we in het eerste kwartaal van 2022 een obligatielening uit te geven, waarvoor we zeker interesse hebben gewekt bij de deelnemers. Heeft u daar ook interesse in? Stuur dan een mail met uw gegevens naar ikdoemee@wpzbv.nl.

Deel item: