Windpark Zeewolde

12-9-23 op verzoek van Tennet moet het windpark vandaag korte tijd afgeschakeld worden om de problemen definitief op te lossen.

Molens kunnen soms stilstaan. De redenen hiervoor zijn:

Met zo’n groot park is het niet vreemd dat er altijd wel wat molens stilstaan.

Op onze app is te zien per individuele molen of een molen draait.

Windpark Zeewolde heeft de operationele activiteiten van het gehele windpark langjarig uitbesteed aan OutSmart. OutSmart is een ervaren partij die ook zorgt voor veel andere parken: in totaal 639 windturbines en 6 onderstations.

Het Windpark Zeewolde is aangesloten op een informatiesysteem dat alles registreert. De controlekamer van Outsmart houdt daarmee alles in de gaten 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Als een windturbine bijvoorbeeld in storing valt dan wordt deze rood op het scherm en zal de operator direct actie ondernemen. Daarnaast melden de technici zich actief aan voordat de werkzaamheden gestart zijn en na afloop weer af. Zo weet de controlekamer altijd de actuele situatie in het windpark. Werkzaamheden worden zoveel als mogelijk gepland. Twee werkdagen vooraf wordt een werkvergunning aangevraagd bij het OCC en wordt de beschikbaarheidsplanning bijgehouden.

Wekelijk worden vertegenwoordigers van OutSmart bijgepraat door Vestas over lang stilstaande windturbines en de oorzaak en de oplossing van verschillende storingen.

Alle informatie wordt tevens gebruikt om iedere stilstand op de juiste manier te alloceren om zo onafhankelijk van Vestas de beschikbaarheid te berekenen.

Jacco Witteveen, operationsmanager bij OutSmart: “Als eigenaarsvertegenwoordiger zitten we een beetje op de stoel van de eigenaars en zo denken we ook. OutSmart is het technisch geweten die de betrouwbaarheid van het windpark bewaakt. Daarnaast borgen we de veiligheid, zodat ongevallen voorkomen worden en iedereen gezond blijft.“