Ik doe mee met Windpark Zeewolde

4 februari 2021

Windpark Zeewolde is een gebiedsproces en een uniek lokaal initiatief. Geen grote energiemaatschappijen of andere bedrijven, maar u realiseert met z’n allen dit bijzondere project. En daarom laten we iedere maand iemand aan het woord die meedoet. Dat kan een boer zijn, een bewoner uit het gebied, een kraanmachinist, een technisch tekenaar, een uitvoerder of een veiligheidsfunctionaris. Want samen maken we Windpark Zeewolde.

Deze keer: Nicky Lubko

Nicky werkt sinds 2019 voor Van den Heuvel en is van het begin af aan bij Windpark Zeewolde betrokken. Een toegankelijke, vrolijke en trotse uitvoerder én ontzettend enthousiast over het werk dat hij met het hele team van 30 á 35 man, verzet voor het windpark.

‘Project Zeewolde begon voor ons in eerste instantie in de werkvoorbereiding vanuit Heesch, maar voltrok zich al snel hier op locatie: vanaf begin 2020 werden onder meer het depot op de Ruit ingericht, er werden proefsleuven gemaakt om de kabels en leidingen op de tracés in beeld te brengen, daarna volgden de open ontgravingen, het ploegen en dan naderhand de afwerking van de kavelpaden en slootkanten en dergelijke.’ Nicky vindt dat het werk goed is verlopen in het afgelopen jaar: ‘Natuurlijk heb je te maken met weersomstandigheden en zaken als een Financial Close, waar je zelf geen invloed op hebt. Maar vanuit Van den Heuvel zijn we er door het treffen van de juiste voorzieningen steeds volop voor gegaan en hebben we onze planningen zeker goed gehaald. Snel schakelen waar mogelijk, de korte lijnen in onze organisatie én goede projectvoorbereiding zijn wat mij betreft de belangrijkste elementen om het gewenste eindresultaat te behalen.’

Bij de ploeg van Van den Heuvel zitten sommige mannen in de kost, zij kiezen voor wat langere werkdagen en gaan op vrijdag vroeg weer naar huis. Anderen werken juist de reguliere bouwtijden en gaan dagelijks terug naar huis. Ook worden er mensen lokaal ingehuurd met als doel gezamenlijk een optimale voortgang in het werk te hebben.

‘Voor mij is goede voorbereiding hét belangrijkste. Als ik alleen al denk aan de 480 haspels met 3 soorten kabels die hier geleverd zijn. Die moet je gestructureerd per lijnstuk klaarzetten en verwerken, alles op een vaste manier zodat iedereen die ermee werkt weet wat de bedoeling is. Ja dat vind ik mooi, als alles dan op rolletjes loopt en dat je daar op kunt vertrouwen!’ Nicky is er trots op om mee te werken aan het grootste windpark op land. Ook het feit dat hij, net als enkele van zijn collega’s, werd verkozen tot Veiligste Medewerker in dit project is een mooie eer.

Wat hij nog wil toevoegen aan dit interview? ‘Als wij straks weggaan van het project, moeten wij niet alleen, maar vooral de boer tevreden zijn over ons werk!’

Deel item: