Ik doe mee met Windpark Zeewolde

15 januari 2022

Jeroen van de Glind en Jeroen van Loon behoren tot de ‘jongere garde’ van de medewerkers aan het windpark. Jeroen van de Glind, die al sinds zijn 16e in het vak zit, heeft meegewerkt aan de bouw, het onderhoud en de demontage van een groot aantal projecten in binnen- en buitenland. Jeroen van Loon werkt inmiddels zo’n vijf jaar in de wind en was betrokken bij een aantal grote windprojecten in Nederland. Als nieuwe generatie engineers, werpen zij dagelijks een frisse blik op ons project en dragen hun steentje bij aan het welslagen van  Windpark Zeewolde.

Jeroen van Loon (over de ander): “Jeroen werkte al jaren als turbinemonteur en reisde zo door vele landen in Europa en Azië. Al deze praktijkervaring komt hem regelmatig goed van pas. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de ankerkooien die met veel moeite binnen de gestelde toleranties geïnstalleerd konden worden. Toen Jeroen hierbij betrokken raakte, kwam de oplossing in een mum van tijd! Hij maakte een passende constructie – op een 10e van een millimeter precies gesneden met zijn laser-snijmachine. Daardoor viel de ankerkooi na plaatsing wél binnen de gestelde toleranties. Hiermee heeft Jeroen niet alleen een lastig probleem opgelost, maar ook nog eens veel tijd bespaard om de ankerkooien te stellen. Hij voegde er zelfs een oplossing aan toe waarmee de diverse mantelbuizen en aardingskabels exact op de juiste positie in het beton kwamen te staan. Iedereen was blij met deze oplossing.”

Jeroen van de Glind (over de ander): “Jeroen behoort tot het team WTG (windturbine-generator), dat onder meer verantwoordelijk is voor de afstemming met Vestas en het sitemanagement. Hij is een kei in het gezamenlijk ophelderen en afstemmen om zo (technische) problemen die de kwaliteit van het project aangaan, tijdig op te lossen. Een fijne collega om mee samen te werken, omdat hij een positieve houding heeft en oplossingsgericht is. Jeroen is al sinds een vroeg stadium betrokken bij het windpark en heeft bijvoorbeeld grotendeels de eisen voor de windturbines samengesteld en deze overlegd met onze leverancier Vestas. Hierdoor heeft hij veel kennis van de voorwaarden die wij gesteld hebben en de afspraken die onderling gemaakt zijn. Wanneer wij buiten in het veld bijvoorbeeld een kwaliteitsprobleem tegenkomen of situaties die vragen oproepen, is Jeroen ‘onze man die het weten kan’ en is hij degene die dit bij de juiste mensen adresseert en ervoor zorgt dat er een oplossing komt. Ook bewaakt hij de voortgang hierin, zodat er geen punten onbehandeld blijven. Een belangrijke taak, die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de opgeleverde turbines op hoog niveau blijft.”

Voor onze beide ‘Jeroenen’ is er ook tot vele jaren na Windpark Zeewolde nog veel werk in de wind te verzetten!

Deel item: