Rijksinpassingsplan en vergunningen ter inzage

De minister van Economische Zaken en de minister van Infrastructuur en Milieu hebben hun handtekening gezet onder het Rijksinpassingsplan van Windpark Zeewolde. Ook de vergunningen zijn verleend. Alle stukken liggen van vrijdag 15 september tot en met vrijdag 27 oktober ter inzage.

Het gaat om het Rijksinpassingsplan en een watervergunning, omgevingsvergunning en een vergunning Wet natuurbescherming. Al deze stukken hebben, in een ontwerp-versie, van 10 maart tot en met 20 april 2017 ter inzage gelegen. Iedereen kon toen op deze stukken reageren. In totaal zijn er 54 reacties binnengekomen. Degenen die een zienswijze hebben ingediend, krijgen tijdens de inzageperiode van 15 september tot en met 27 oktober de gelegenheid hier wederom op te reageren. Deze reacties worden dan bij de Raad van State in behandeling genomen.

Waar kan ik de stukken inzien?

Het inpassingsplan is vanaf 15 september in digitale vorm raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl, de Zeewolde pagina op RVO.nl en vanaf 18 september via de documentenpagina van Windpark Zeewolde.

Op papier kunt u de stukken tijdens reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties:

• gemeente Zeewolde, Raadhuisplein 1 te Zeewolde

• gemeente Almere, Stadhuisplein 1 te Almere.

Wat gebeurt er hierna?

Na de terinzageperiode neemt de Raad van State de eventuele beroepen gedurende ruim 6 maanden in behandeling. Daarna doet ze uitspraak over de vergunningen van het windpark. De uitspraak verwachten we rond de zomer van 2018.

Meer informatie

Zie de ‘Kennisgeving besluiten Windpark Zeewolde’ van het Ministerie van Economische Zaken voor meer informatie over de beroepsperiode en het indienen van een beroep. Dit stuk staat vanaf 15 september op de Zeewolde pagina van RVO.nl.

---

Maak kennis met De Nieuwe Molenaars

Afgelopen weken stonden De Nieuwe Molenaars bij het Vliegerfestijn en bij Zeewolde Bij de Pinken. Misschien heb je toen al kennis met ons gemaakt. Binnenkort trekken we er weer op uit en komen we met een leuke najaarsactie! Houd onze Facebookpagina in de gaten, ook voor het laatste nieuws en leuke weetjes over windenergie.

Algemene Ledenvergadering

Op dinsdag 19 september houden we vanaf 19:30 uur in Open Haven te Zeewolde onze tweede ALV. Hier vertellen we meer over het financiële model van De Nieuwe Molenaars: hoe kun je meedoen, op welke momenten, en wat gebeurt er dan met je investering? De ALV is alleen voor leden, maar voor 10 euro ben je al lid en kun je meepraten. Kijk op denieuwemolenaars.nl voor meer informatie of klik hier om je direct als lid in te schrijven!     

---